Referat ekstraordinært IDF-møte 22. mars 2024

Informasjonsaker: Vurdering av sammenslåing på Helsam 

Drøftingssaker: Partssamarbeid

Forhandlingssaker: ingen

 

Deltakere 

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne),  

Frafall: Ariel (Parat) Natalia Zubillaga (NTL), Svend Davanger (Akademikerne), Sissel Aastorp (lokalt hovedverneombud) 

Fra arbeidsgiver: Hanne Harbo, Hans Mossin, Elisabeth Pedersen Lange, Anita Robøle, Kine Yttersian (Klinmed), Cathrine Følstad (IMB), Knut Tore Stokke (Helsam), Linn Bævre Arnesen, (referent), Mette Frydendal (referent II). 

  

Drøftingssaker

12/23 - D - Evaluering av partssamarbeidet 2024

Overordnet er partene enige i at samarbeidet fungerer etter intensjonen.  

Akademikerne melder at det oppleves som det er åpenhet, og at de riktige sakene tas opp til informasjon og drøfting.  

Innspill blir ofte tatt ifølge. Sakene kommer i tide, og sakene er godt forberedt.  

Hans påpeker at det har vært en deling av møteledelsen mellom ham og Elisabeth det siste året. Han ønsket også å påpeke at fagforeningene gir gode innspill og tilbakemeldinger som han og administrasjonen setter stor pris på. De andre lederne til stede, støttet dette synet.  

Dekanens inntrykk er at det er tillit mellom medlemmene av IDF, og hun synes sakene som tas opp er viktige. I DF møtene er innstillingen at alle vil bidra til å løse sakene.  

Elisabeth påpekte også at det er viktig med tilliten som partene uttrykker at de har til hverandre.  

Det ble kun uttrykt positive tilbakemeldinger på sjekklisten fra OPA. 

 

Referatet fra evalueringen i 2023 ble gjennomgått. Tilbakemeldingene i 2023 var at det er behov for at møtene blir mer transparente, og at det var en følelse av at det var for få saker på IDF møtene i forhold til fakultetets størrelse. Elisabeth fortalte at etter tilbakemeldingen, er det blitt jobbet med å informere ut i HR-linjen og lederlinjene på fakultetet. Det er lagt til rette for at medarbeidere skal vite om møtene, og at det er god kjennskap ved instituttet på hvilke saker som tas opp.  

Det var enighet om at informasjonen i linjen har vært vellykket, for å få opp flere saker. 

Forskerforbundet meldte at de har merket en helt klar bedring og økning i saker. Spesielt har IMB har vært veldig gode til å oppdatere om aktuelle saker.   

Forskerforbundet mener at informasjonsdelingen må gjøres jevnlig, for fakultetet får nye medarbeidere jevnlig. 

 

I 2023 ble Onboarding tatt opp som fokusområde. Onboarding har blitt tatt inn som prioritet i strategi og handlingsplan ved fakultetet. Fakultetet har arrangert møter for nyansatte. Det har vært få som deltar, slik at møtet byttes ut med velkomstpakke.  

 

Fagforeningene svarer at de etter evalueringen i 2023, ikke har opplevd at fakultetets enheter går utenfor hovedtillitsvalgte eposten.  

Fra fakultetet ble det meldt fra om at MED-IT har meldt inn ønske ved minst to anledninger til hovedtillitsvalgte om ønsket representant fra fagforeningene. Det er dessverre ikke blitt besvart.  

 

Det ble gitt tilbakemelding om at fagforeningene opplever å få sakene tidligere enn i 2023 

Ønsket om deltakelse av Dekanen på møtene er gjennomført der det har vært mulig i løpet av det siste året. 

I 2023 ble det meldt tilbake at samarbeidet virket stivt i 2023. Det var enighet om at det er mindre stivt nå. Forskerforbundet mente også at det oppleves bedre kategorisering av sakene; drøftingssaker og informasjonssaker blir behandlet korrekt. 

Det ble også i 2023 presisert at konklusjonen fra drøftingssaker burde komme tydeligere frem. Ingen mener det fortsatt er uklart.  

Forskerforbundetmeldte at av og til kommer drøftingssakene litt seint. Det er blitt bedre, men det er fortsatt rom for forbedring. 

 

Forskerforbundet meldte tilbake at det hadde virket noe rotete i HELP- og SUSTAINIT- flytte prosessene, med tanke på tidspunkter o.l. sakene ble flyttet fra drøfting, til informasjonssak.  

Fakultetsdirektør avsluttet med å si at det kan oppleves rotete, fordi det må diskuteres litt og lyttes, og rekkefølgen kan av og til være vanskelig, når man må begynne å diskutere omorganiseringer.  

 

Konklusjon: Generelt er partene fornøyde med samarbeidet, men omorganiseringsprosesser kan fortsatt settes på sakskartet tidligere. 

 

brev fra universitetsdirektøren (pdf)

vedlegg- hjelpespørsmål (pdf)

referat fra evaluering i 2023

Informasjonsaker

13/23 - I - Vurdere sammenslåing av Avdeling for folkehelsevitenskap og Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap

Knut Tore Stokke orienterte om at to avdelinger ved Helsam har ytret ønske om at en mulig sammenslåing utredes.  Helsam skal derfor sette ned en arbeidsgruppe og ønsker at en representant fra de tillitsvalgte kan delta i utredningen.  

Det ble meldt tilbake at det var ønskelig at Helsam melder inn behovet til hovedtillitsvalgte-eposten.  

Saken vil drøftes i IDF, dersom gruppen og Helsam konkluderer med en organisasjonsendring. 

saksfremlegg (pdf)

 

Publisert 13. mars 2024 10:22 - Sist endret 3. apr. 2024 16:36