Referat fra IDF-møte 29. april 2024

Informasjonsaker: styresaker - mulig flytting til nye lokaler for SUSTAINIT

Drøftingssaker: endring av lederstilling 

Forhandlingssaker: ingen

Deltakere     

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Stian Frammarsvik (Parat), Natalia Zubillaga (NTL),  

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp (lokalt hovedverneombud) 

Fra arbeidsgiver: Magnus Løberg, Hans Mossin, Elisabeth Pedersen Lange, Eli Feiring, Anita Robøle, Hela Soltani, Gina Fraas Henrichsen  

Referent: Mette Frydendal  

Informasjonsaker

15/24 -Gjennomgang av saker til fakultetsstyremøte 7. mai 2024

ved Hans Mossin

Styresak 20: NTL ber om å bli orientert om funn og hvilke tiltak man vurderer å iverksette ved Institutt for helse og samfunn for å komme i økonomisk balanse. 

sakskart

16/24 - Muntlig status om tilbud av lokaler for å samle SUSTAINIT

Gina Fraas Henrichsen informerte om saken. 

Sustainit består av 3 senter (SHE, Pandemisenteret, senter for global helse), som planlegges samlokalisert i Kristine Bonnevies hus. Flyttingen er planlagt 17. juni. Det er 2 kontorer og 2 store møterom som ennå ikke er ferdig asbestsanert, men planen er å flytte inn i de rommene som er klare. De rommene som skal asbestsaneres er muligens klare i løpet av høsten. De ansatte er informert, og de har foreløpig ikke gitt noen tilbakemelding. 

Sustainit inviterer de tillitsvalgte til å delta i prosessen. 

NTL ønsker å se på hvordan man disponerer arealene, hvem som skal inn, og de fysiske arbeidsplassene. Det er viktig hvordan det blir kommunisert med de ansatte når det gjelder asbestsaneringen, og det er viktig at eiendomsavdelingen tar ansvar. Arbeidsgivers ansvar er å trygge de ansatte, f.eks snakke med vernelinja. 

De tillitsvalgte ønsker skisse over kontorplassering.   

Det ble enighet om at Sustainit sender ut planer for flytting og kontorplassering til de tillitsvalgte (hovedtillitsvalgte@uio.no). 

Drøftingssaker

17/24 - Endring av stillingskode på lederstiling ved REK

Saken ble presentert av Hans Mossin.   

De tillitsvalgte støttet forslaget om at lederstillingen på REK gjøres om til underdirektørstilling SKO 1059. 

Forskerforbundet ser at dette er en noe spesiell sak, da REK er i en særstilling på UiO, som en helt uavhengig enhet, men som allikevel følger UiO administrativt. Normalt ville ikke Forskerforbundet ha akseptert dette, men i lys av historien bak denne stillingen samt endringene som har skjedd innad i REK de siste årene, bør det være rom for å diskutere å ta denne saken til 2.5.3-forhandling.

NTL forstår at det er en spesiell stilling, men at denne type lederstillinger skal lyses ut, for å ivareta kvalifikasjonsprinsippet. Hadde stillingen vært lyst ut som direktør i utgangspunktet ville det vært helt andre søkere. Det er stor forskjell på seksjonsleder og direktør-nivå, og NTL mener at stillingen skal lyses ut.  


Konklusjon: bemanningsplanen er drøftet, og det er enighet om at lederstillingen er en underdirektørstilling. Det er ikke enighet om at det kan innplasseres i stillingen i en 2.5.3-forhandling. 

Saksnotat

Bemanningsplan REK 2013

Bemanningsplan REK 2023

CV Jacob Hølen


18/24 - Eventuelt 

Orienteringssak: Flytting av Adm.fellestjenester, Økonomi og HR-seksjonene til 4. etg, Sogn Arena. 

Det er nedsatt en arbeidsgruppe: seksjonsleder Anita Robøle, HMS-rådgiver Anita Varsi Øien, verneombud Tiril Grimeland, det er også ønskelig med en tillitsvalgt i gruppen. 

Flyttingen til 4. etasje skulle gjøres i to etapper, først flytte opp og deretter skulle man se på hvordan man kan utnytte hele etasjen bedre. Ansatte er telt 3 ganger daglig i forrige uke. Spørreskjema blir sendt ut til alle i 4. etg., og deretter tegnes ny løsning.   

NTL: vi ser er at det med arbeidsplasser blir sjekket rundt på UiO, det ses på free seating. Vi er ikke så fornøyde med slik løsning.  

Robøl mener at det ikke er lagt opp til en slik løsning her. 

Publisert 11. apr. 2024 14:39 - Sist endret 6. mai 2024 13:18