English version of this page

Dekankandidat Jens Petter Berg

Bærekraftig helseutdanning basert på langsiktig forskning

Jens Petter Berg
Dekankandidat Jens Petter Berg. Foto: Ine Eriksen, UiO

Stilling: Professor og prodekan for forskning

Arbeidssted: Fakultetet og Klinmed

Stikkord for valgprogram

Studier, forskning, innovasjon og formidling skal styrkes gjennom et bredt engasjement og involvering i form av:

  • Programmer for bærekraft i studier og forskning
  • Utvikling av global helse i Circle U og programmer for studenthospitering
  • Instituttovergripende tverrfaglige klinisk akademiske grupper
  • Forskerutdanning tilpasset alle faser av en forskerkarriere
  • Aktiv studentmedvirkning i drift av studier og utviklingsprosjekter
  • Styrket kultur for nysgjerrighetsdrevet læring
  • Utvikling av nye læringsformer og mentorprogrammer
  • Fornyelse av profesjonsstudiet i medisin
  • Tverrprofesjonell samarbeidslæring
  • Forenklet og forsterket tidligfasestøtte til innovasjonsprosjekter
  • Forbedrede karriereplanleggingsmuligheter

Se hele valgprogrammet her

Team Berg

Team Berg
Fra venstre: Jens Petter Berg, Elin Olaug Rosvold, Tom Hemming Karlsen, Stine Marie Ulven og Eivind Engebretsen.

Presentasjon av Team Berg

Dekankandidat Bergs bakgrunn

Samarbeid og ledelse har inspirert meg i forskning, undervisning og laboratoriedrift gjennom utdanning (cand. med. UiO 1986, dr. med. UiO 1995, spesialist i medisinsk biokjemi 2004) og arbeid i legestillinger og som professor i medisin og overlege ved OUS i bistilling siden 2007. Jeg motiveres av å sette mål og arbeide for å nå disse sammen med mine medarbeidere.

Jeg har forskningsledererfaring fra Avdeling for medisinsk biokjemi og fra tidligere Klinikk for diagnostikk og intervensjon (begge UiO og OUS), og fra roller som styreleder av Norsk senter for molekylærmedisin (NCMM) og prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet. Jeg har vært undervisningsleder i klinisk biokjemi (UiO) og avdelingsleder og fagmiljøleder av Avdeling for medisinsk biokjemi (OUS og UiO). Lederrollene har gitt meg inngående kjennskap til grunnleggende, translasjonell og anvendt forskning og innovasjon ved fakultetet og dets samarbeidspartnere.

Som underviser har jeg erfaring fra forelesninger, klinikker, seminarer og laboratoriekurs ved profesjonsstudiet i medisin. Jeg deltok også i en prøveordning som leder for en mentorgruppe for studenter i modul 3. Jeg har skrevet kapitler i lærebøker og er medredaktør av «Klinisk biokjemi og fysiologi».

Lederutdanning og faglig påfyll har jeg fått gjennom UiOs Forskningslederprogram, OUS’ lederutdanningsprogram, Nasjonalt topplederprogram for spesialisthelsetjenesten og UHR-Dekanskolen.

Forskningen min har endokrinologi og diabetes som hovedtema. Som medisinsk biokjemiker har jeg imidlertid blitt kontaktet for å bidra i en rekke forskjellige spennende biomarkørprosjekter. Det dreier seg blant annet om preeklampsi, delir ved lårhalsbrudd, inflammasjon ved traumer, nyrefunksjon ved hjertestans, meningokokksykdom, mikrovesikler og koagulasjonsaktivering, anemi hos gravide, risiko for cøliaki, jodstatus hos barn i Uganda og ernæring av for tidlig fødte.

Prosjektsamarbeidene er inspirerende og har gitt et lite innblikk i bredden av den spennende forskningen som foregår ved fakultetet. Det har også vist meg hvor viktig det er å ha bred representasjon og deltakelse fra forskjellige fagbakgrunner i planlegging og gjennomføring av alle typer prosjekter - en erfaring jeg vil ta med meg som dekan.

Les mer: Personpresentasjonen

Jens Petter Berg har satt av utvalgte dager rundt på enhetene hvor han kan være tilgjengelig for spørsmål i forbindelse med valget. Mer informasjon på personsiden hans.

Forslagsstillere

Publisert 23. juli 2022 10:44 - Sist endret 6. juni 2024 13:35