Referat fra IDF-møte 21. februar 2022

Informasjon- og drøftingssaker: UiO:IT - SHE - Partssamarbeidet - Styresaker

Forhandlingssaker: Klinikkstruktur Ahus

Deltakere

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Marianne Midthus Østby (NTL), Mattias Solbakken (Akademikerne), Svend Davanger (Akademikerne)

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp  (lokalt hovedverneombud)

Fra arbeidsgiver: Hans Mossin, Gaute Frøisland, Jorun Ur, Heidi Falch Ecklund, Aleksandra Weder Sawicka (referent)

Forfall: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Asle Fredriksen (Parat)

Møtet startet med forhandlingssaken.

Forhandlingssaker

5/22 - Endring av organisasjonsstruktur ved Campus Ahus – deling av eksisterende klinikk

ved Jorun Ur og Elisabeth Dahl

Jorun Ur redegjorde for saken. Akademikerne (v/Svend Davanger) ønsket å få vite om de berørte ansatte hadde motforestillinger til forslaget.

Arbeidsgiver (v/Jorun Ur) hadde ikke mottatt slike motforestillinger.
NTL
hadde ingen innvendinger til forslag til endring av organisasjonsstruktur ved Campus Ahus, men påpekte at det er viktig å involvere de berørte ansatte i prosessen videre.

Alle tjenestemannsorganisasjoner sluttet seg til forslaget. Forhandlingsprotokoll er vedlagt.

Informasjon- og drøftingssaker

1/22 - Orientering om UiO:IT

ved Hans Mossin

Hans Mossin orienterte om prosessen rundt UiO:IT. MED laget et orienteringsnotat til prosjektledelse om organisering av IT på fakultetet. Møte mellom MED-ledelse og prosjektledelse i desember var ikke vellykket siden MED opplevde å ikke få svar på spørsmål og innspill i notatet som var oversendt i forkant av møtet.

Det ble etablert en arbeidsgrupper fra MED og USIT som skulle bidra til å svare ut MEDs bekymringer, men USITs representanter hadde ikke fullmakt til å svare ut spørsmålene på vegne av prosjektet. MED ønsket derfor å få skriftlig svar på spørsmålene fra prosjektledelsen.

Svaret ble nylig levert og arbeidsgruppa fra MED holder på å analysere det. Både MED og MN har stilt spørsmål om hvordan man kan komme til å oppleve at it-tjenestene skal bli bedre. Ikke som et gjennomsnitt på UiO, men som en opplevd forbedring for MED.

I løpet av mars skal fakultetet legge frem forslag til hvordan MED skal tilpasses inn i UiO:IT.

Tjenestemannsorganisasjonene støtter MED i saken. NTL ønsket å få tilsendt orienteringsnotatet MED har utarbeidet til møtet med prosjektledelsen for UiO:IT. Det er også ønskelig å få tilsendt prosjektledelsens svar til MED hvis mulig.

Fakultetet vil dele notat fra desember som beskriver fakultetets innspill til prosjektet, som vedlegg til referatet.

2/22 - Formalisering av Center for Sustainable Healthcare Education (SHE) i fakultetets organisasjonskart

ved Hans Mossin

Hans Mossin redegjorde for saken: fakultetet gjennomfører gjennomgang av formalia på alle enheter og sentre som ikke er institutter eller NCMM, dvs. så kalte «satellitter» som har blitt opprettet på forskjellig tid og nivå.

Den nylige opprettede Enhet for Innovasjon – en tverrfakultær enhet som ligger på fakultetsnivå i organisasjonskartet. SHE ønskes plassert på samme nivå, jf. forslag til endret organisasjonskart.

Akademikerne stilte spørsmål ved hvorfor slike enheter ligger på fakultetsnivå siden det tidligere hadde vært anbefalt å plassere de fleste nyopprettede enheter på instituttnivå.

Arbeidsgiver forklarte at hovedintensjonen fortsatt står fast, men enheter som enten ikke passer på fakultetsnivået eller har sitt naturlige nedslagsfelt på fakultetet, foretrekkes lagt der.

3/22 - Evaluering av partssamarbeidet

ved Hans Mossin og Elisabeth Olsen

Arbeidsgiver oppfatter at det er et godt samarbeidsklima som er preget av åpenhet og konstruktive tilbakemeldinger. Elisabeth Olsen gikk gjennom tre spørsmål fra notatet om evaluering av partssamarbeid og ba om innspill:

  1. Oppfølging av formålsparagrafen: Ingen av representanter meldte at de opplever manglende informasjon eller mulighet for involvering
  2. Stort omfang av saker: Arbeidsgiver (v/Elisabeth) mente at tjenestemannsorganisasjonene stiller godt forberedt til IDF-møter tross omfattende sakspapirer. Akademikerne (v/Svend) mente at det å filtrere saker ikke kunne være en gunstig situasjon.
  3. Hvordan partssamarbeid kan brukes til å videreutvikle personalpolitikk, arbeidsmiljø og ledelse for å lykkes med målene i Strategi 2030?

I forbindelse med dette kom følgende innspill:

  • Parat: Informasjon distribuert i god tid kan bidra til bedre dialog mellom tillitsvalgte og ansatte
  • Akademikerne (v/Mattias Solbakken): MED bør ta med seg videre erfaringer fra 2 år med pandemi, satse mer på digitalisering av arbeidsdag, utfordringer i samband med spredt lokalisering av enhetene, resultater av ARK bør diskuteres i IDF
  • Lokalt hovedverneombud: ønske om flere hybride møter. Det er veldig ujevnt hvordan medarbeidere har tatt digitale verktøy i bruk.

4/22 - Gjennomgang av styresaker til Fakultetsstyremøte 8. mars 2022

ved Hans Mossin

Sakskart - Fakultetsstyremøte 8. mars 2022

Arbeidsgiver gikk gjennom styresaker.

Akademikerne (v/Svend) ba om forklaring ang. eventuelle nyansettelser i forbindelse med opprettelse av ny mastergrad på Helsam. Arbeidsgiver (v/Hans) informerte om tilførsel av to nye vitenskapelige stillinger. Disse skal finansieres av besparelser i nedlagte studieprogrammer. 4 stillinger gjenbrukes i det nye programmet. Samlet vi det være behov for 6 vitenskapelige årsverk.

Akademikerne (v/Mattias) uttrykte bekymring for arbeidsmengden for rollen administrative koordinator, ettersom studieprogrammet ser ut til å benytte mange eksisterende emner og dermed øke kapasiteten på disse. Dette kan medføre økt arbeidsmengde mtp. logistikk på rombooking og timeplanlegging opp mot de andre studieprogrammene og PSI.

Gaute Frøisland redegjorde for fakultetets økonomi ved utgangen av 2021.

Eventuelt

Arbeidsgiver redegjorde for pågående arbeid knyttet til opprettelse av UiO Campus Sør, og en pilot med inntil 10 studenter fra høsten 2023.
De største utfordringene i dialogen er økonomi. Det er en viss avstand mellom partene knyttet til ulike forventninger.

MED sin posisjon i diskusjonen har blitt oppsummert i form av et brev fra fakultetsledelsen. Opprettelse av UiO Campus Sør skal etter planen behandles som vedtakssak i fakultetsstyre i juni.

Publisert 14. feb. 2022 14:54 - Sist endret 3. apr. 2024 15:10