IDF-møte 5. juni 2023

Saker til fakultetsstyremøte, Informasjon til ansatte ved IMB om stengt i uke 29 og 30, Oppdatering vedrørende arealplanlegging kontorplasser, Avklaring vedr. bruk av renholdstjenester ved IMB,  Byggeprosjekter ved IMB, Slemdalsveien 37, Opprettelse av avdelingen Diakonhjemmet forskning og undervisning under Ortopedisk klinikk ved Klinmed.

Deltakere  

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Ariel Sevendal (Parat), Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet) 

Fra arbeidsgiver: Elisabeth Pedersen Lange, Anita Robøle, Margrethe B. Ytterstad, Hela Soltani (IMB), Astrid Aksnessæther (Klinmed), Torgeir Kvernstuen (IMB, sak 20 og 22), Thoril Kristiansen (Klinmed, sak 24 og om eventuelt-sak om rutiner for hjemmekontor) 

Fra verneorganisasjonene: Sissel Aastorp  

18/23-I: Saker til fakultetsstyremøtet 13. juni 2023

Det ble orientert om sakene på sakskartet. 

Under sak 23/23 kommenterte Forskerforbundet på punktene som viser hvilke usikkerhet og risiko fakultetet står ovenfor i tiden fremover – Kompensasjon lønns- og prisvekst, arealsituasjonen, økning i antall studieplasser, netto bidrag og NCMM. Dette er saker det vil være veldig viktig for organisasjonene å bli holdt orientert om, og Forskerforbundet ba om at sakene blir tatt opp på IDF jevnlig fremover (samlet eller hver for seg). 

Sak 25/23 Det ble stilt spørsmål (Parat) om fakultetets ønsker videre med NCMM. Det ble også ytret bekymring for de ansatte i den uavklarte og usikre situasjonen ved NFRs frafall av finansiering. 

Forskerforbundet stiller seg bak Parats bekymring. Etter hvert finnes det nå noen få eksempler på avvikling av sentre på UiO, og det er komplisert. Spesielt viktig er det å ha en veldig god prosess som tar vare på de ansatte på en god måte. Organisasjonene må holdes orientert om beslutningene i denne saken. 

Sak 23/23 IDF ønsket også å anerkjenne beslutningen om å ha organisasjon og personal med som egen delstrategi frem mot 2026. 

Forskerforbundet informerte om at punkt 3 - Hovedmål for personal og organisasjon ikke var tatt med i saksfremlegget. 

Sakskart fakultetsstyremøte 13 juni

19/23-I: Informasjon til ansatte ved IMB om stengt i uke 29 og 30

EA skal bytte alle hovedsikringene i bygget (hovedtavle) fordi dagens standard er utdatert og utgjør en risiko for stabil strømtilførsel til bygget. Dette kan få store konsekvenser for all driften av forskning og undervisning i bygget.viktig forskningsinfrastruktur mm. Domus Medica (preklinisk del) stenges helt for alle ansatte og studenter i to uker i juli (uke 29 og 30) Ansatte ble informert om dette i januar og oppfordret til å planlegge ferie i disse ukene. Det har dukket opp et par spørsmål rundt ansatte som ikke har full feriepenge-opptjening, men disse er håndtert lokalt av leder. Enkelte planlagte forskningsforsøk har også blitt håndtert. 

Informasjon til alle ansatte sendt 10. januar (pdf)

20/23-I: Oppdatering vedrørende arealplanlegging kontorplasser

Det var ingen kommentarer til status til denne saken. IMB har nettopp mottatt et forslag til fremdriftsplan fra EA som skal vurderes av ledelsen lokalt og diskuteres med de ansatte.  

Oppdatering kontorplasser IMB

Helhetsplan 

21/23-I: Avklaring vedr. bruk av renholdstjenester ved IMB

I UiOs årlige lokale drøftingsmøter om enhetenes bruk av midlertidige ansettelseskontrakter bes enhetene om å redegjøre for omfang av innleie fra bemanningsforetak. IMB har rapportert at instituttet har benyttet innleie av to personer fra bemanningsforetak (Trygg Renhold) i 2022. Dette er knyttet til vaskeriet i forsøksdyravdelingen. Det ble stilt spørsmål fra Parat til innleie over ett år ved IMB (sak 13/23), IMB skulle følge opp og avklare saken i neste IDF-møte. 

Etter nærmere ettersyn viser det seg at det var feil å rapportere dette som bruk av innleie fra bemanningsforetak. Dette er kjøp av renholdstjenester som IMB gjør via Eiendomsavdelingens etablerte rammeavtale med Trygg Renhold (ANSK-0327-16). 

22/23-I: Byggeprosjekter ved IMB

Det er til enhver tid mange bygg- og vedlikeholsdprosjekteri Domus Medica.IMB presenterte hva som pågår nå. Prosjektene medfører periodevis støy og forstyrrelser for ansatte og studenter.  

Nytt Rikshospital vil også få konsekvenser for ansatte og studenter på Domus Medica (DM) som er nærmeste nabo. Graving av grøft flere steder og spunting rundt DM har begynt denne uken .Gangvei til DM fra ring 3 skal legges om. Sykehotellet skal rives høst 2024 mm. 

 IMB ønsket en avklaring vedr. om dette er saker som tjenestemannsrepresentantene ønsker å orienteres om jevnlig. . Tjenestemannsrepresentantene bekreftet at de ønsker informasjon om byggesakene ved IMB i kommende IDF-møter.  

23/23-I: Slemdalsveien 37

Det er opprettet et eiendomsforum ved Det medisinske fakultet som skal sikre informasjonsflyt og innsikt i de store byggesakene. Første møte for forumet blir 20. juni og møter en gang måneden til høsten. 

Det blir ikke vedtak 20. juni i Universitetsstyret for Slemdalsveien 37. Statsbygg må inn i saken, og Helsam må se på flere muligheter enn Slemdalsveien 37. Det jobbes videre med avtaleløpet som planlagt.

24/23 - D: Opprettelsen av avdelingen Diakonhjemmet forskning og undervisning ved Ortopedisk klinikk

Ortopedisk klinikk er i dag 2 avdelinger. 6 ansatte i en avdeling er lokalisert ved Diakonhjemmet. Klinmed ønsker å opprette en egen avdeling for disse. Avdelingsleder formaliseres gjennom avtale. Avdelingen vil få administrativ støtte fra administrativ koordinator på klinikk-nivå. De ansatte er informert, og Klinmed har ikke mottatt innsigelser fra ansatte. Endringen skal iverksettes så fort organisering er mulig i systemene.  

Notat av 26.mai 

Organisasjonskart KlinMed

Eventuelt

Klinmed:

En arbeidsgruppe utarbeider retningslinjer for hjemmekontor for administrativt ansatte. Arbeidsgruppen har fått innspill fra BHT. Instituttets retningslinjer skal samsvare med UiOs sentrale retningslinjer. Klinmed vil legge frem retningslinjene for IDF etter sommeren. 

Midlertidighet: 

Fagforeningene ønsker å ta opp igjen midlertidighet i IDF-møte til høsten for å diskutere hvordan fakultetet kan redusere midlertidigheten. Det var enighet om å sette opp saken etter sommeren. 

IMB: 

IMB informerte om at en ansatt ved IMB har fått ny hovedstilling ved OUS med bistilling på Klinmed, og flytter all sin virksomhet og sineforskningsprosjekter fra IMB (Domus Medica) til Klinmed (Radiumhospitalet) med virkning fra 1. juni 2023. Den ansatte tar med seg 12 prosjektfinansierte ansatte til Klinmed. De ansatte har vært informert underveis om at deres leder er i prosess med en stilling på OUS/Klinmed.  , Alle ansatte ønsket å være med til Radiumhospitalet. Personalansvar flyttes fra IMB- til Klinmedlinjen. Saken ble dessverre ikke fanget opp av instituttledelsen ved IMB før det var for sent til drøfting i IDF. 

Flytting av Digitalt Liv Norge: 

Saken ble presentert på IDF møtet i april. Det viser seg at det ikke blir mulig å flytte Digitalt liv til Veksthuset, men prosjektet flyttes i stedet til MN. 2 prosjektdeltakere ansettes på fakultetet, men vil flyttes til MN 1. august  

Sannhets- og forsoningskommisjonen:

Kommisjonen ble oppnevnt for å granske fornorskingspolitikk og urett overfor samer, kvener og norskfinner. De leverte sin rapport 1. juni.  Rapporten omtaler bla. eksempler på fysisk antropologiske undersøkelser som ble gjennomført ved UiO i første halvdel av 1900-tallet, og koblingene dette har mot rasehygiene og rasehistorisk tankegods. Dette kan være en belastning for enkelte ansatte ved fakultetet. 

Publisert 12. juni 2023 10:03 - Sist endret 3. apr. 2024 15:10