Referat fra LAMU-møte torsdag 19. september

Deltakere

Arbeidsgiver: Unn-Hilde Grasmo-Wendler, Gaute Frøisland, Thoril Kristiansen

Arbeidstaker: Maria Krave, Erlend Huglen,

Studentrepresentant: Agnes Karlseng

BHT: forfall

Sekretær: Elisabeth Olsen

Sak 20/2019 Godkjenning av møteinnkalling

Møteinnkallingen ble godkjent

Sak 21/2019 Godkjenning av referat fra forrige møte i LAMU

Det var endringer til referatet som gjaldt sak 15 og sak 18. Endringene er tatt inn i referatet.

Referat fra møte 14. juni 2019

Sak 22/2019 Kort orientering fra fakultetsledelsen

Det har i løpet av under ett år oppstått to tilfeller av uønskede hendelser knyttet til arrangementer i studentpuben Anestesien i Domus medica, som bekymrer fakultetsledelsen. Dette vil bli fulgt opp overfor de ansvarlige studentgruppene, med mål om å komme fram til gode løsninger. Studentene er også interessert i å løse dette.

Sak 23/2019 Kort orientering fra lokalt hovedverneombud

LHVO har deltatt i konferanse for hovedverneombud i begynnelsen av september. Et av hovedinntrykkene er at det er positivt med den norske modellen, men at verneorganisasjonen ofte ikke er med i møter der viktige beslutninger tas. 

Det har vært utfordringer med lekkasjer i Domus medica

Videre etterlyses rutiner for kartlegging av arbeidsmiljøet. Ofte er vernerunder og medarbeidersamtaler de eneste mulighetene ansatte har for å komme med innspill til arbeidsmiljøet.

Sak 24/2019 Fokusområde - Gjennomgang av institusjonsrapport om mobbing og trakassering ved UiO

LAMU gjennomgikk kort rapporten, og diskuterte den. UiO ligger omtrent på gjennomsnittet og skiller seg ikke spesielt ut blant de undersøkte virksomhetene, men det foreligger ikke tall for det enkelte fakultet. Studentrepresentanten mente at gjennomgangen kunne tatt med studentene også. Det ble også diskutert forskjellige grunner til at man kvier seg for å varsle om slike saker. Det er viktig at det oppleves som trygt å varsle, og at man er sikret mot alle former for gjengjeldelse. 

På fakultetet har nesten alle ledere har fått tilbud om kurs, og de aller fleste har også gjennomført det. Det som manger er tilbud om kurs på engelsk, og det jobbes det med å kunne tilby. Framover vil kurs i håndtering av trakassering og seksuell trakassering inngå i UiOs faste kursportefølje.

Det er fokus på temaet i flere kanaler og nivåer i organisasjonen. 

Institusjonsrapport 

UiOs langstidsplan for arbeid med forebygging og trakassering

Saksnotat fra Avdeling for personalstøtte

Sak 25/2019 Oppfølging etter LAMU-seminar og vedtak i AMU.

I sitt møte 20. mai vedtok Arbeidsmiljøutvalget følgende: "AMU oversender resultater fra gruppearbeidet til LAMUene på nivå 2, sammen med en presentasjon og mal som kan brukes i arbeidet med risikokartlegging. LAMUene oppfordres til å vurdere hvordan risikokartlegging kan gjennomføres, og forebyggende tiltak utarbeides, ved enheten." 

MED-LAMU gjennomførte en enkel risikokartlegging i sitt forrige møte. 

Presentasjon fra AMUs møte 20.05.2019

Sak 16/2019 Sykefravær ved Det medisinske fakultet i 2018

Presentasjon ble gjennomgått og tatt til etterretning.

Sak 17/2019 HMS årsrapport for 2018 

Sammenstilling av HMS årsrapporter for fakultetets enheter for 2018 - saken er utsatt fra forrige møte, men det ble ikke tid til å gå gjennom den og den ble derfor utsatt til neste møte i november.

Sak 26/2019 Referatsaker

Referat fra AMU 20. mai 2019

Referat fra Klinmed-LAMU 21. mars 2019

Referat fra IMB-LAMU 21. mars 2019

Referat fra NCMM-LAMU 26. mars og 4. juni 2019

Sak 27/2019 Eventuelt

Det var to saker under eventuelt

1) Maria Krave tok opp diskusjonen om fakultetets retningslinjer for velferdspermisjon. Hun er usikker på om de tar godt nok hensyn til forskjellige livsfaser hos de ansatte, spesielt når det gjelder alvorlig syke nære slektninger. Hun har fått høre at søknader som gjelder dette behandles forskjellig av forskjellige ledere og det oppleves som urettferdig.

Erlend Huglen sa at det i slike saker alltid vil ligge en skjønnsvurdering i bunnen. Videre har han inntrykk av at Avdeling for personalstøtte (AP) vil prioritere arbeidet med felles retningslinjer for UiO slik at det ikke er nødvendig å begynne å endre de lokale. Det er kanskje bedre om vi konsentrerer oss om å formidle de nye reglene til ledere og medarbeidere når de kommer. Thoril Kristiansen sa seg enig i at det ikke er nødvendig å sette i gang en prosess med dette når AP snart skal i gang med det. Unn-Hilde Grasmo-Wendler påpekte at selv om vi starter en prosess på dette lokalt vil det også ta tid. Gaute Frøisland sa seg enig og påpekte at det alltid vil være leder som vurderer behovet til den enkelte når det gjelder velferdspermisjon. 

2) Møtetiden utvides og vil framover være 90 minutter.

 

Publisert 25. jan. 2019 10:12 - Sist endret 6. mai 2022 13:21